Een mooiere wereld

2023-05-21T21:15:31+02:00

met De Andersons

Hoe blijf je een levenskunstenaar als je voortdurend struikelt over doemscenario’s? In ‘Een mooiere wereld’, vertellen en zingen De Andersons over het ontstaan en het groeien van hun liefde, tot die te groot werd voor twee en ze hun kleine Noah Ramses op de wereld zetten. En met hem kwamen de grote vragen. Hoe kunnen we de wereld een beetje mooier maken?

De Andersons gaan te rade bij Astrid Lindgren, de enige echte koningin die Zweden ooit heeft gehad, die tijdens haar leven duizenden kinderen en volwassenen troost en moed schonk en daarmee na haar dood niet is opgehouden. Haar geest zwiert nog rond en plant wijze en opstandige sprookjes in de hoofden van mensen die op zoek zijn naar wat werkelijk van waarde is. Een loodzware voorstelling? Nee. Veel vaker dan je zou vermoeden wordt er uitbundig gelachen. En omdat er in ‘Een mooiere wereld’ geen woord wordt gelogen, vertellen De Andersons niet alleen hun verhaal, maar dat van ons allemaal: van jonge ouders, grootouders, van iedereen die ooit kind is geweest.

‘Een mooiere wereld’ is niet alleen een zoektocht naar een mooiere wereld, het ís een mooiere wereld. Eén waarin je je kunt onderdompelen en waaruit je geïnspireerd en gelouterd weer bovenkomt. Een prachtig en ontroerend avontuur.’ – Katinka Polderman

Eigen beheer, 2022

Robin – alle verhalen

2023-03-26T15:36:14+02:00

De wereld van Robin is klein. Hij woont in een dorp, met zijn mama en zijn papa, zijn babyzusje Suze en zijn grote vriend en knuffel Knor. Soms gaan ze naar de stad en heel soms naar de grote stad. Daar wonen opa en oma. Groter is de wereld van Robin niet.
Zijn avonturen passen er precies in. Maar Robin heeft een hoofd, een rond hard hoofd. Fijn is dat. Want in dat hoofd is hij een ridder, zit hij op een tropisch eiland, verandert de neus van oom Klaas in een kippenei, is juf Tineke verliefd op hem, rijdt hij op een dromedaris en krijgt hij ijsberen in zijn schoen. De wereld in zijn hoofd is zó groot!

In 1990 verscheen het eerste boek over Robin. Er volgden er tien. Robin veroverde de harten van tienduizenden kinderen, moeders en vaders, opa’s en oma’s, juffen en meesters in Nederland en ver daarbuiten. En nu worden alle avonturen van Robin voor het eerst samengebracht in
dit boek.

Met alle ‘Robin-illustraties’ van Marije Tolman!

Zilveren Griffel 1994, Gouden Griffel 1997, Zilveren Griffel 2007, Zilveren Griffel 2012
Hoogland & Van Klaveren, 2022
Vertaald naar het Duits, Engels, Russisch

Meneer Droste van het Kinderboekenmuseum

2022-04-19T19:21:42+02:00

Meneer Droste is nachtwaker van het Kinderboekenmuseum maar gaat binnenkort met pensioen. Hij weet dat het afscheid hem zwaar gaat vallen het liefst wil hij in het museum blijven zoals al die schrijvers en tekenaars die daar met hun boeken en schetsen en manuscripten en portretten voor eeuwig een plek hebben gevonden.

En dus besluit meneer Droste een boek te schrijven. Maar schrijven is een stuk moeilijker dan hij dacht. Zijn kleinzoon Tiuri kent zijn diepste wens en besluit dat er een boek óver meneer Droste geschreven moet worden!

Hoogland & Van Klaveren, 2020

Mensen met koffers

2022-04-19T19:18:58+02:00

Momenteel zijn er wereldwijd 80.000.000 mensen op de vlucht. Bij zulke verbijsterende cijfers verdwijnen de gezichten achter de getallen.

In zijn gedicht ‘Mensen met koffers’ schetst Sjoerd Kuyper het gevoel van ontheemding van deze vluchtelingen.

Annemarie van Haeringen maakte twaalf portretten bij de tekst en gaf de mensen weer een gezicht.

Hoogland & Van Klaveren, 2020